christinavorre_Forladt_thumb-2.png

Forladt

Forladt

Der findes mere end 300 ubeboede øer i Danmark, altså øer uden helårsbeboelse. På de fleste af øerne har der aldrig boet en sjæl, men tallet gemmer også på de øer, der engang har dannet ramme om små isolerede samfund og skæbner. I denne bog kommer du med på en opdagelsesrejse til 20 udvalgte danske øer, som engang har været beboede, men nu er forladte. Nogle af øerne har fået nye liv, fx som små ferieperler og isolerede naturreservater, mens andre ligger øde hen, forladte for altid. Via nedslagspunkter i både fortid og nutid bringer Christina Vorre dig tæt på de skæbner og hændelser, der har været med at til at forme øernes historie – også lang tid efter de er blevet forladte.

  “Dette er historien, eller rettere historierne, set gennem de skæbner og hændelser, der har været med til at forme øernes historie – også lang tid efter de er blevet forladt. Eller sagt på en anden måde: det er en opdagelsesrejse tilbage til det gemte og glemte ørige Danmark.  For de ligger bare derude. Og venter. På at blive genopdaget.”   – Uddrag fra forordet

“Dette er historien, eller rettere historierne, set gennem de skæbner og hændelser, der har været med til at forme øernes historie – også lang tid efter de er blevet forladt. Eller sagt på en anden måde: det er en opdagelsesrejse tilbage til det gemte og glemte ørige Danmark.
For de ligger bare derude. Og venter. På at blive genopdaget.”

– Uddrag fra forordet

IMG_3498.jpg
forladt-hesseloe-kort-2.png